Dodatkową zaletą tej sałatki jest piękny jej wygląd , który świetnie pasuje na Świąteczny stół lub inną uroczystość. Spróbuj koniecznie, no to do dzieła!
1.Na twardo ugotuj jajka, następnie wystudź i obierz, a później białka od żółtek oddziel. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj białka, a żółtka odstaw na później.
2.W osolonej wodzie ugotuj marchew oraz drobiową wątróbkę do miękkości. Na patelni z dodatkiem oleju podsmaż obraną oraz drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę, na złoty kolor. W drobną kosteczkę pokrój również ogórki , a na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj ugotowaną wątróbkę.
3.Warstwami układaj sałatkę: Na sam dół połóż wątróbkę, posmaruj ją majonezem, później podsmażona cebulka, znów majonez, następnie ogórki oraz starte białka, ponownie majonez, marchew starta, znów majonez, a na samą górę na tarce starte żółtka. To wszystko!
4.W dowolny sposób udekoruj sałatkę i koniecznie przechowuj ją w lodówce. Życzę smacznego!