Twarogowe Ciasteczka z Cukrem – Kiedy babcia nam je piekła, znikały równie magicznie, jak się pojawiały.

Bardzo lubię desery na bazie twarogu. Twarogowe ciasteczka z cukrem często piekła moja babcia, kiedy ja i moja siostra przyjeżdżałyśmy w odwiedziny.

 

 

Miękkie ciasteczka twarogowe z cukrem, pachniały magicznie i znikały z talerza równie magicznie i szybko. Świetnie smakują z aromatyczną herbatą, kawą, kakao i mlekiem. Moje dzieci również je pokochały. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI
  • 150 g mąki
  • 200 g twarogu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE
1. W misce wymieszaj twaróg z jajkami, cukrem, solą, oliwą z oliwek i mlekiem.

 

2. Potem ubij wszystko mikserem na gładką masę.

 

3. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia.

 

4. Zagnieć ciasto.
5. Wyłóż ciasto na blat roboczy i podziel na 14 części.

 

6. Każdą część zroluj na pasek o długości około 16 centymetrów.
7. Zawiń do środka z obu stron w ślimaczka.

 

8. Zawinięte ciasto, obtocz w cukrze.

 

9. Poukładaj ciasteczka na blaszce, pokrytej papierem do pieczenia.

 

10. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut, na złoty kolor.

 

11. Twarogowe ciasteczka są gotowe. Smacznego!

 

Musisz przyznać, że ten przepis jest niezwykle prosty i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Szybko i z łatwością zaserwujesz pociechom pyszny i zdrowy deser na każdy dzień.

error: Content is protected !!