Szybkie i łatwe w przygotowaniu posiłki, są najlepszą propozycją dla wszystkich pracujących Pań domu. Wykorzystane składniki są łatwo dostępne i należą do ulubionych, zarówno dla dorosłych, jak i najmłodszych domowników.
W zależności od indywidualnych upodobań, można z powodzeniem dodać inne ulubione warzywa, co dodatkowo urozmaici smak tej wyjątkowej tarty. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do mąki dodaj miękkie masło i 1 jajko, dobrze wymieszaj i zagnieć ciasto. Gotowe, uformowane w kulkę ciasto, zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut.
2. Ugotowanego z warzywami fileta z kurczaka, pokrój w drobną kostkę. Pokrój również pieczarki i cebulę w drobną kostkę. Podsmaż cebulę i pieczarki na patelni z małą ilością tłuszczu.
3. Teraz dodaj pokrojonego fileta i smaż jeszcze przez ok 6 minut.
4. Teraz zetrzyj ser na tarce o grubych oczkach, dodaj do niego śmietanę i pozostałe jajka.
5. Ciasto rozwałkuj i ułóż w formie, tworząc brzegi. Po nakłuwać widelcem całą jego powierzchnię i ułóż na nim farsz. Na koniec zalej całość mieszanką śmietanową.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 30-40 minut. Podawaj na ciepło, smacznego!