Odkąd serwuję ją podczas uroczystości rodzinnych i spotkań ze znajomymi, zawsze znajdzie się ktoś, kto koniecznie chce dołączyć ten przepis do swoich ulubionych. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Zacznij od przygotowania marynaty: Dokładnie wymieszaj ze sobą ocet winny, wino, oliwę z oliwek, dodaj rozmaryn i pieprz.
2. Umyj i osusz papierowym ręcznikiem mięso. Włóż mięso do marynaty na co najmniej 2 godziny (im dłużej, tym lepiej).
3. Do wysokiego naczynia żaroodpornego, przykrytego papierem do pieczenia przełóż mięso i zalej przygotowaną marynatą. Dodatkowo przykryj mięso papierem do pieczenia i zasyp solą.
4. Piecz mięso w piekarniku, rozgrzanym do 195°C, przez 30 minut. Podawaj wołowinę, pokrojoną w cienkie plasterki. Smacznego!