Nie możesz się oprzeć się tej sałatce przez idealne połączenie smaków. Szczególnie polecam osobą, które uwielbiają przekąski oraz przystawki a w roli głównej śledzie. Koniecznie musisz spróbować, a na pewno będziesz zachwycona!
1.Na twardo ugotuj jajka, na mniejsze kawałki pokrój płaty śledziowe i przez około godziny wymocz je w wodzie.
2.Jajka pokrój w kosteczkę , a w piórka pokrój por. Ręcznikiem papierowym osusz wyjęte z wody płaty śledziowe, a później w kosteczkę je pokrój oraz zrób tak samo z ogórkami kiszonymi.
3. Z zalewy odsącz kukurydzę. Wszystkie składniki przenieś do dużej miski i dokładnie całość wymieszaj.
4. Po wymieszaniu dodaj majonez oraz przypraw pieprzem i solą i znów całość wymieszaj. To wszystko!
Jako dekoracji możesz użyć w piórka pokrojoną cebulę, kukurydzę lub posiekane zioła. Życzę smacznego!