Śledziowa sałatka z dodatkiem fasoli- połączenie smaków, które nie zapomnisz na długi czas.

Przepis na sałatkę śledziową z dodatkiem fasoli dostałam od mojej przyjaciółki sprzed lat. Do tej pory pamiętam jaką minę miał mój mąż kiedy pierwszy raz ją jadł. Od tamtej pory robię ją bardzo często i zawsze smakuje rewelacyjnie. Zapraszam na przepis poniżej.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 300 gram konserwowej fasoli
  • Płat śledziowe lekko słony
  • Czerwona cebula
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki majonezu
  • Świeże zioła do smaku
  • Sól
  • Pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. W średnią kostkę pokrój płat śledziowy bez ości.

2. Jabłka dokładnie umyj, następnie usuń z nich gniazda nasienne, wraz ze skórką pokrój w kostkę, a cebulę obierz i w pół piórka pokrój. Składniki te przełóż do miski i dodaj fasolę odsączoną z zalewy oraz majonez, dokładnie wymieszaj.

3. Jeśli chcesz dodaj soli oraz pieprzu i znów wymieszaj. To już wszystko!

 

Bezpośrednio po zrobieniu możesz zajadać się pyszną sałatką. Posyp ją świeżymi ziołami. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!