1.W garnku z dodatkiem wody ugotuj zamkniętą puszkę masy kajmakowej przez 2-3 godziny na małym ogniu.
2.Gdy z garnka wyparuje woda, to dolej , gdyż przykryta musi być cały czas puszka. Po upływie tego czasu wyjmij puszkę, nie otwieraj jej i odstaw do wystygnięcia.
3.Żółtka wymieszaj w misce z dodatkiem cukru oraz czterema łyżkami wody. Następnie dodaj pianę ubitą z białek oraz mąkę.
4.Wszystkie składniki połącz ze sobą w delikatny sposób, następnie do blachy pokrytej papierem do pieczenia wylej ciasto i równomiernie go rozmieść, piecz przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
5.Gdy czas się skończy zostaw do ostygnięcia. Jak będzie już chłodne, całą powierzchnię wysmaruj marmoladą lub dżemem.
6.Biszkopty namocz w zaparzonej mocnej oraz wystudzonej rozpuszczalnej kawie lub mieszance wody i rumu i ułóż na posmarowane ciasto.
7.Przygotuj krem: wymieszaj w misce masę kajmakową z kostką miękkiego masła oraz z twarogiem. Warstwę biszkoptów posmaruj przygotowanym kremem.
8.Całe ciasto polej czekoladową polewą, robiąc wzory nierównomierne ( albo inne dowolne), i na kilka godzin wstaw do lodówki. To wszystko!
Tym przepisem podziel się z przyjaciółmi oraz rodziną, a do nas napisz swoje wrażenia!