W szybkim czasie przygotujesz pyszne, delikatne oraz soczyste mięso z wspaniałymi dodatkami, które zachwycą wszystkich Twoich gości , na pewno będą prosić o dokładkę. Zapraszam na przepis!
1.Umyj oraz osusz schab ręcznikiem papierowym, następnie wszerz ponacinaj co 2 cm (do końca nie przecinaj mięsa).Czosnkiem przeciśniętym przez praskę dokładnie natrzyj, następnie pieprzem, solą oraz majerankiem.
2.W pół piórka pokrój obraną cebulę.
3.Pokrojoną cebulę oraz plasterki boczku powkładaj w wcześniej nacięte mięso. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i przygotowane mięso do niego włóż.
4. Gdy używasz kiszonej kapusty, to dookoła mięsa ją wyłóż. Jak jednak zdecydowałaś się na ogórki kiszone to w plasterki je pokrój i powkładaj również w nacięcia w mięsie.
5. Piecz przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Życzę smacznego!