Schab w kapuście – Z dodatkiem aromatycznych składników, mięso jest soczyste, miękkie oraz bardzo smaczne.

Sprawdzony przepis na schab pieczony, polecam szczególnie miłośnikom mięsnych dań.

 

W szybkim czasie przygotujesz pyszne, delikatne oraz soczyste mięso z wspaniałymi dodatkami, które zachwycą wszystkich Twoich gości , na pewno będą prosić o dokładkę. Zapraszam na przepis!

 

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 1 kg schabu
  • 200 g boczku
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g kiszonej kapusty lub ogórków kiszonych (według gustu)
  • 5 g czarnego mielonego pieprzu
  • Cebula
  • 5 g majeranku

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Umyj oraz osusz schab ręcznikiem papierowym, następnie wszerz ponacinaj co 2 cm (do końca nie przecinaj mięsa).Czosnkiem przeciśniętym przez praskę dokładnie natrzyj, następnie pieprzem, solą oraz majerankiem.

2.W pół piórka pokrój obraną cebulę.

 

3.Pokrojoną cebulę oraz plasterki boczku powkładaj w wcześniej nacięte mięso. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i przygotowane mięso do niego włóż.

4. Gdy używasz kiszonej kapusty, to dookoła mięsa ją wyłóż. Jak jednak zdecydowałaś się na ogórki kiszone to w plasterki je pokrój i powkładaj również w nacięcia w mięsie.

5. Piecz przez 40 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!