Do własnych upodobań możesz dostosować tą sałatkę. Idealnie jak dla mnie jest połącznie tych składników. Zamiast dressingu maślanego możesz użyć majonezu. Smak sałatki z czerwonej kapusty jest niesamowity.
1.Kapustę czerwoną drobno posiekaj, a paprykę oczyść dokładnie z nasion oraz usuń z niej łodygę, następnie pokrój w paski. Czosnek oraz pietruszkę posiekaj. Odcedź groszek od zalewy.
2.Do głębokiej miski przenieś kapustę, następnie przypraw solą oraz cukrem i za pomocą rąk dokładnie wymieszaj. Wtedy stanie się smaczniejsza oraz miększa. Do kapusty dodaj pietruszkę, paprykę, groszek oraz czosnek, dokładnie wszystkie składniki wymieszaj.
3.Do dressingu dodaj ocet, olej oraz pieprz (bądź mieszankę papryczek). Dodaj przygotowany dressing do sałatki , wymieszaj ją, a następnie podawaj.
Tak przygotowana sałatka nie potrzebuje jakiejkolwiek dekoracji. Jej smak jest również przepyszny. Zobaczysz , że tak przygotowana sałatka często będzie pojawiała się na Twoim stole.