„Mewa”, to w tym przypadku wcale nie biały, nadmorski ptak! Sama zobacz, co mnie w nim tak urzekło

Przepis zdradziła mi mama, której wcześniej zdradziła jej go moja ukochana babcia. Zawsze gościła na stole, gdy pojawili się niezapowiedziani goście. Nic dziwnego, ponieważ tą pyszną sałatkę przygotujesz w kilka minut i z 5 składników, dostępnych zazwyczaj w kuchni.

 

 

Lekka i jednocześnie sycąca sałatka z jajkiem i groszkiem jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Przyznam się w sekrecie, że sama stosuję tą rewelacyjną sztuczkę i w myślach dziękuj za niego mojej babci…

 

 

SKŁADNIKI:
  • 200 g twardego sera
  • 3 jajka
  • 150 g majonezu
  • 200 g zielonego groszku konserwowego
  • 1 cebula

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Ugotuj jajka na twardo, a następnie pokrój je w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

2. Twardy ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

3. Cebulę pokrój cebulę w małą kostkę.

4. Wymieszaj wszystko w wygodnej misce i dodaj zielony groszek. Dopraw majonezem, dodaj sól i przyprawy według uznania. Gotowe!

 

 

Szybko i zaledwie z 5 składników, otrzymasz delikatną i sycącą sałatkę. Zadziwiające jak nie wiele trzeba, aby zadowolić siebie i swoich bliskich smakiem z dzieciństwa. Smacznego!

error: Content is protected !!