Ryba z dodatkiem kremowego sosu- Wygląda pięknie i rozpływa się w ustach.

To danie będzie szczególnie smakowało osobą, które uwielbiają jeść rybę. Z przyjemnością będziesz robiła to danie dla bliskich, gdyż jest proste i bardzo smaczne. Spróbuj a zobaczysz, że warto.

 

LISTA SKŁADNIKÓW

 

  • 400 gram fileta ulubionej ryby
  • Jajko
  • 80 gram twardego żółtego sera
  • 100 ml śmietany kremówki
  • Łyżeczka musztardy
  • Sól

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1. Na kawałki pokrój fileta z ryby, następnie na dnie naczynia żaroodpornego poukładaj i posyp solą.

2. Zacznij przygotowywać sos kremowy: Do miski wbij jajko dodaj musztardę i śmietanę , następnie zacznij ubijać. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach ser i dodaj go miski , następnie dokładnie wymieszaj.

3. Na rybę polej przygotowany sos i za pomocą szpatułki rozprowadź go równomiernie.

4. Piecz przez 20-25 minut w 180 stopniach. Danie jest gotowe!

 

Przygotowaną rybę pozostaw na 5-7 minut w rozgrzanym piekarniku. Następnie pokrój na kawałki i ciesz się jej pysznym smakiem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!