Rolka rybna – Genialna przekąska, która dzięki tym składnikom nikogo nie pozostawia wobec siebie obojętnym. Koniecznie musisz spróbować

Przepis na rolkę rybną, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, ceniącym swój czas spędzony w kuchni i miłośnikom lekkich dań rybnych.

Dzięki temu, że pięknie wygląda świetnie prezentuje się również na każdym świątecznym i uroczystym stole. Twoi goście oraz domownicy o tym smaku łatwo nie zapomną, bo znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 3 placki tortilli,
  • 1 puszka ryby w sosie własnym (dowolna),
  • 100 g twardego żółtego sera,
  • 3 jajka ugotowane na twardo,
  • 2 ząbki czosnku,
  • koperek lub pietruszka,
  • majonez do smaku.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj posiekane zioła i majonez. Dokładnie wszystko wymieszaj.

 

2. Ugotowane na twardo jajka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

 

3. Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj seler, rybę z puszki odsącz i rozgnieć widelcem na talerzu.

4. Przygotowany wcześniej sos majonezowy, podzielna trzy porcje. Jedną z nich posmaruj placek tortilli.

 

5. Następnie, rozłóż na całej jego powierzchni rozdrobnioną rybę.

 

6. Teraz przykryj drugim plackiem tortilli, posmaruj go drugą porcją sosu i na całej jego powierzchni umieść starte jajka. Przykryj trzecim plackiem tortilli, posmaruj go sosem i posyp startym żółtym serem.

 

7. Tak przygotowane warstwy, zawiń ciasno w rulon, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Gotowe!

 

Przed podaniem, pokrój rulon w plastry o grubości ok. 2 cm. Smacznego!

 

Podziel się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi!

error: Content is protected !!