Do przygotowania rolady lepiej jest użyć całych kurczaków zamiast piersi z kurczaka. Dzięki temu danie będzie bardziej delikatne. Roladę można zrobić w ten sposób, oddzielając kości od mięsa. Skóra i tłuszcz mogą jednak łatwo pozostać.
W tym przepisie wykorzystano podudzia z kurczaka. Pokażemy Ci, jak zrobić to danie używając podudzi z kurczaka. Ilość mięsa potrzebnego dla każdej osoby powinna być dostosowana do liczby osób jedzących to danie. Zapewniamy jednak, że zostanie bardzo mało resztek!
Posolić mięso po usunięciu z niego kości. Czosnek pokroić w cienkie paski i ułożyć na mięsie. Lekko posypać cukrem. Za pomocą tłuczka lekko rozbijemy mięso. Po tym czasie zdejmiemy folię i posmarujemy kurczaka musztardą.
Zmiksuj w blenderze kilka ząbków czosnku, cebulę i bazylię. (Jeśli nie masz bazylii, możesz użyć innej zieleniny). Posmaruj masłem folię aluminiową, następnie połóż na niej plastry mięsa. Rozłóż mieszankę ziół na wierzchu.