Rewelacyjny gulasz- włóż składniki do piekarnika i ciesz się pysznym obiadem.

Moja rodzina przygotowuje gulasze na różne sposoby. Wiemy o tym ze przygotowanie gulaszu wymaga dużo pracy i czasu.

 

Szukałam wiele czasu i znalazłam wspaniały przepis. Razem z teściową spróbowaliśmy przepis który nie jest tak czasochłonny. Dzięki przygotowaniu gulaszu w piekarniku mogę cieszyć się szybkim rezultatem. Danie jest na prawdę pyszne i cieszę się ,że go znalazłam.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Mięso wieprzowe lub wołowe ( 1,5 kg)
  • Cebula (3 duże sztuki)
  • Czosnek (5 ząbków)
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Bulion wołowy ( 2 kostki)
  • Przyprawa do gulaszu (2 łyżeczki)
  • Słodka papryka (3 łyżeczki)
  • Ostra papryka ( 1 łyżeczka)
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Skrobia ziemniaczana (3 łyżki)
  • Majeranek
  • Woda (1,5 litra)
  • Zielony pieprz( drobno posiekane 2 kulki)

 

DODATKOWO:
  • Groszek
  • Marchew

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Dokładnie umyj mięso i pokrój w kostkę.

2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przygotuj naczynię do pieczenia z pokrywką.

3. Włóż pokrojone mięso, posiekaną cebulę, czosnek i pozostałe składniki. Dodaj dwie kostki bulionu wołowego. Zalej całość wodą i wymieszaj dokładnie. Przykryj naczynie i wstaw do nagrzanego piekarnia. Piecz przez 90 minut w 180 stopniach. Czas pieczenia zależy od piekarnika i od rodzaju mięsa.

 

Jako dodatek do gulaszu może być pieczywo, kluski lub wybrany według własnego gustu. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!