Pyszne schabowe- przygotowane kotlety zachwycają wszystkich swoim wspaniałym smakiem. Zawsze szybko znikają z talerzy.

Każdy z nas uwielbia zajadać się kotletami schabowymi. W moim domu przygotowuje je w niesamowicie prosty, a zarazem szybki sposób i zawsze dzięki temu szybko znikają z talerzy. Przygotowane kotlety są bardzo soczyste, a do tego rozpływają się w ustach. Koniecznie musisz skorzystać z tego przepisu , a gwarantuje że Twoja rodzina będzie prosiła o dokładkę!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Jajka
  • Mięso wieprzowe schabowe
  • Bułka tarta
  • Lekkie piwo
  • Mąka
  • Mleka
  • Do smażenia smalec

 

PRZYGOTOWANIE:

1.  Na samym początku dokładnie umyj ,po czym osusz za pomocą ręcznika papierowego pokrojone mięso schabowe, następnie każdy kawałek przypraw solą oraz pierzem i rozbij za pomocą tłuczka. Tak rozbite kawałki mięsa włóż do miski, po czym całość zalej mlekiem, tak aby wszystkie kotlety były zanurzone. Pozostaw miskę z mięsem na około 60 minut.

2. W między czasie do głębokich talerzy wsyp osobno mąkę, osobno bułkę tartą, a w trzecim talerzu rozbij jajko z dodatkiem piwa.

 

 

3. Obtoczenie kotletów zacznij od mąki, następnie w jajku , a potem bułce tartej.

4. Tak przygotowane smaż na patelni z rozgrzanym smalcem przez kilka minut po obu stronach na złoty kolor. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!