Seler posiada mocny aromat oraz przyjemny oraz delikatny smak. Jednak po usmażeniu jego zapach nieco się zmniejszy czyli można będzie świetnie poczuć inne składniki. Dla osób szukających nowych przepisów , idealnie ten się sprawdzi gdyż jest to sałatka z fasolą oraz selerem.
1. W paski pokrój cebule oraz seler. Na patelni roztop masło i podsmaż na nim seler, a później cebulę. Cały czas mieszając, doprowadź do wrzenia. Przypraw solą praz pieprzem.
2. Do głębokiej miski włóż podsmażone warzywa , odcedź zalewę z fasoli i dodaj ją do miski. Pozostałe warzywa pokrój , a orzechy posiekaj w blenderze. Wszystkie składniki włóż do miski.
3. Do sałatki dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj. Odstaw na bok na 15 minut , i po upływie tego czasu możesz podawać.
Sałatka jest lekka oraz bardzo sycąca. Tak przygotowaną możesz podawać na obiad lub połóż na świąteczny stół. Gdy spróbujesz ją raz już więcej innej nie będziesz chciała jeść.