Przekąska z kurczaka – Połączenie tych smaków sprawia, że nie można przestać ich jeść. To prawdziwa uczta dla całej rodziny

Bardzo proste i szybkie przekąski z kurczakiem w roli głównej, przygotujesz z łatwo dostępnych składników, które niemal zawsze masz już w swojej kuchni.

 

Są tak pyszne, że znikają ze stołu błyskawicznie, a Twoi bliscy zjadają ze smakiem wszystko do ostatniego okruszka. Zaskocz bliskich nowinką kulinarną, za którą z pewnością Ci podziękują. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • filet z kurczaka (mały podwójny)
  • 2 łyżki twarogu
  • ulubiony ser np. mozzarella
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • ulubione zioła

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Fileta z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie, zmiel w maszynce do mięsa z cebulą (i ząbkiem czosnku- jeśli lubisz). Do masy mięsnej dodaj białko oddzielone od żółtka, mąkę, sól, pieprz i ulubione przyprawy. Wymieszaj dokładnie składniki.

2. Wyłóż masę mięsną na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, formując małe placuszki.

 

3. W misce, wymieszaj twaróg z przyprawami, żółtkiem i ulubionymi ziołami, np: koperkiem lub szczypiorkiem.

4. Twaróg z ziołami, wyłóż na mięsnych kotlecikach i posyp startym na tarce serem, np. mozzarellą.

 

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 30 minut. Gotowe!

 

Przekąski podawaj na gorąco, bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego!
error: Content is protected !!