W szybki sposób je przygotujesz, a potrzebne składniki są bardzo łatwo dostępne i możliwe , że posiadasz je w swojej kuchni. Z niecierpliwością zawsze czekają moi bliscy ,aż placuszki pojawią się na stole i w bardzo szybkim czasie wszystkie znikają ze stołu. Zapraszam na przepis!
1.Umyj oraz obierz ze skórki jabłka, następnie o grubych oczkach na tarce zetrzyj.
2.Do miski przełóż starte jabłka, dodaj jajka i całość dokładnie wymieszaj.
3.Później dodaj cukier, sodę , kaszę mannę oraz sól. Dokładnie wymieszaj, na 20-30 minut odstaw do momentu, aż spęcznieje kasza.
4.Na patelni rozgrzej olej i na małym ogniu smaż placki przez kilka minut z obydwu stron. To wszystko!
Na ręczniku papierowym odsącz nadmiar tłuszczu, następnie cukrem pudrem obficie oprósz. Świetnie smakują przygotowane placuszki polane śmietaną oraz z ulubionych dżemem.