Placuszki z jabłkami- w szybkim czasie przygotujesz je bez dodatku mąki. Wychodzą złociste, puszyste oraz bardzo delikatne.

Przygotowane z przepisu poniżej placuszki z jabłkiem bez dodatku mąki zawsze są puszyste oraz bardzo delikatne. Z wielka przyjemnością przygotowuje je nawet na śniadanie, gdyż moje dzieci bardzo je uwielbiają.

 

W szybki sposób je przygotujesz, a potrzebne składniki są bardzo łatwo dostępne i możliwe , że posiadasz je w swojej kuchni. Z niecierpliwością zawsze czekają moi bliscy ,aż placuszki pojawią się na stole i w bardzo szybkim czasie wszystkie znikają ze stołu. Zapraszam na przepis!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2-3 jajka
  • 4-5 jabłek
  • Pół łyżeczki sody
  • 0,5 szkl. kaszy manny
  • Pół łyżki cukru
  • Pół łyżeczki soli

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Umyj oraz obierz ze skórki jabłka, następnie o grubych oczkach na tarce zetrzyj.

2.Do miski przełóż starte jabłka, dodaj jajka i całość dokładnie wymieszaj.

3.Później dodaj cukier, sodę , kaszę mannę oraz sól. Dokładnie wymieszaj, na 20-30 minut odstaw do momentu, aż spęcznieje kasza.

4.Na patelni rozgrzej olej i na małym ogniu smaż placki przez kilka minut z obydwu stron. To wszystko!

 

Na ręczniku papierowym odsącz nadmiar tłuszczu, następnie cukrem pudrem obficie oprósz. Świetnie smakują przygotowane placuszki polane śmietaną oraz z ulubionych dżemem.

error: Content is protected !!