A sekret tkwi właśnie w proszku do pieczenia. Dzięki temu składnikowi nasze placuszki są takie delikatne i puszyste. Twoi bliscy zjedzą je z prawdziwą przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. W głębokiej misce, wymieszaj twaróg z cukrem i cukrem waniliowym. Możesz wymieszać masę serową rękoma, ale nie zapomnij ich dokładnie umyć!
2. Następnie dodaj jajka i mieszaj, do uzyskania jednolitej masy.
3. Potem dokładnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
4. Teraz połącz suche składniki z masą twarogową i dokładnie wymieszaj. Masa powinna być gładka, gęsta i lepka.
5. Z gotowej masy uformuj placuszki i obtocz je w mące.
6. Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i dodatkiem masła. Smaż placuszki po obu stronach na złoty kolor, na małym ogniu.
7. Pyszne placuszki twarogowe są gotowe. Smacznego!
