Innego rodzaju mięsa możesz użyć do przygotowania nadzienia oraz swoich ulubionych ziół oraz przypraw. Nie ma znaczenia co zawiniesz w cieście, a na pewno od pierwszego kęsa Twoi bliscy będą nimi zachwyceni. Koniecznie spróbuj , a przekonasz się że warto!

1.W misce roztrzep trzepaczka lub widelcem jajko z kefirem oraz szczypta soli.

2.Stopniowo, małymi porcjami dodawaj mąkę i zagniataj rękoma jednolite oraz gładkie ciasto.

3.Przygotowane ciasto czystą ściereczką przykryj, następnie na 20 minut odstaw.
4.W miedzy czasie możesz przygotować nadzienie: Z cebula drobno pokrojoną wymieszaj mięso mielone, dodaj wodę oraz przypraw do smaku pieprzem i solą.

5.Na 12 części podziel wcześniej przygotowane ciasto, kulą uformuj z każdego kawałka.

6.Cienko rozwałkuj każdą kulkę, następnie na połowę nałóż przegotowany farsz. Brzegi połącz ze sobą, aby podczas smażenia nic z nich nie wyciekło.

7.Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim przygotowane pierożki na złoty kolor z każdej strony. To wszystko!

Za pomocą ręcznika papierowego odsącz nadmiar tłuszczu, na gorąco możesz podawać. Życzę smacznego!