To unikatowe połączenie pysznej karkówki z ziemniakami, musztardą, serem i przyprawami.
Ten prosty przepis sprawdzi się idealnie podczas uroczystego rodzinnego obiadu.
1. Ziemniaki i cebule pokrój w plastry. Ułóż na blaszce i całość skrop olejem. Karkówkę dopraw solą, pieprzem i rozmarynem. Dodaj olej i musztardę. Wymieszaj i odstaw do lodówki na około 10 minut.
2. W osobnej misce wymieszaj jogurt naturalny, majonez oraz starty na grubych oczkach ser żółty. Schłodzoną karkówkę ułóż na przygotowanych w blaszce ziemniakach.
Posmaruj przygotowanym kremem majonezowo – jogurtowym.
3. Tak przygotowane mięso przykryj wilgotnym papierem do pieczenia i folią aluminiową. Zapobiegnie to utracie wody z mięsa i sprawi, że będzie ono wilgotne i soczyste.
4. Piecz przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Po 40 minutach zdejmij papier i folię i piecz jeszcze przez 15-20 minut do zarumienienia. Smacznego!