Paszteciki z dodatkiem kapusty- Miękkie, drożdżowe ciasto bez dodatku jajek z bardzo pysznym nadzieniem

Lepszej przekąski nie znajdziesz niż wyjęte prosto z pieca , puszyste oraz delikatne ciasto drożdżowe z pięknie pachnącym i pysznym nadzieniem z kapusty. Właśnie tak przygotowane smakuje najbardziej całej mojej rodzinie.

 

Polecam zapracowanym Paniom domu , które cenią swój czas , gdyż przygotowanie jest szybkie ,a potrzebne produkty są bardzo łatwo dostępne i na pewno często posiadasz je w swojej kuchni. Koniecznie spróbuj , a zobaczysz jakie są pyszne!

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI NA CIASTO:
  • 260 ml wody
  • 450 g mąki
  • 7 g suszonych drożdży
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Olej

 

POTRZEBNE SKLADNIKI NA NADZIENIE:
  • 1 kg kapusty
  • 5 łyżek oleju
  • Cebula
  • Sól oraz pieprz do smaku
  • Pęczek pietruszki oraz koperku
  • 0,5 łyżeczki czerwonej papryki
  • ¼ łyżeczki suszonej mięty

 

WYKONANIE:
1. Z drożdżami oraz solą wymieszaj przesiana mąkę. Stopniowo do miski dolewaj wodę i mieszaj łyżką, a później zagniataj ciasto rękoma.

2.Do wysmarowanej miski olejem przełóż ciasto, czystą ścierką przykryj ciasto i do wyrośnięcia odstaw na bok.

 

3.W kosteczkę pokrojoną cebulę podsmaż na patelni z dodatkiem oleju. Jak złoty kolor nabierze dodaj do niej poszatkowaną drobno kapustę, całość dokładnie wymieszaj.

 

4.Dodaj suszoną miętę oraz mieloną słodką paprykę. Wymieszaj oraz do miękkości pod przykryciem duś na małym ogniu. Posiekaną natkę pietruszki oraz świeży koper dodaj na sam koniec. Wyłącz ogień i odstaw do ostygnięcia.

 

 

 

5.Na mniejsze kawałki podziel wcześniej przygotowane ciasto. Każdy kawałek w dłoni rozpłaszcz, porcje farszu nałóż i szczelnie zwiń w cieście.

6.W dłoni rozpłaszcz przygotowane paszteciki i na patelni z rozgrzanym olejem smaż z każdej strony na złoty kolor. To wszystko!

 

Do przygotowania pasztecików użyć możesz nadzienia, które najbardziej lubisz. Za pomocą ręcznika papierowego odsącz nadmiar tłuszczu. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!