Niezwykłe naleśniki bez mąki- rewelacyjnie smakują i rozpływają się w ustach.

Na pewno za pierwszym razem wyjdą Ci te przepyszne naleśniki. Na delikatnym i cienki cieście połóż farsz z twarożku i rozpływaj się nad cudownym smakiem.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 0,5 litra mleka
  • 6 jajek
  • 300 gram twarożku
  • 5-6 łyżek skrobi
  • Łyżka oleju słonecznikowego
  • Do smaku śmietana
  • Do smaku cukier
  • Do smaku masło

 

SPOSÓB WYKONANIA

1. Do miski wbij 5 jajek i dodaj cukier, połącz ze sobą te składniki. Dodaj skrobie i dalej mieszaj do pozbycia się wszystkich grudek. Do miski dolej olej i mleko , następnie dokładnie wymieszaj. Odstaw na bok na 15 minut. Konsystencja ciasta ma być rzadka.

2. Olejem słonecznikowym posmaruj patelnię. Smaż z jednej strony naleśniki. Przygotuj twarożek. Dodaj do niego jajko i cukier, następnie wymieszaj. Jak masz ochotę to możesz dodać rodzynki lub mak.

 

3. Na usmażone naleśniki połóż nadzienie z twarożku i równomiernie go rozsmaruj. Zwijaj w rulony lub trójkąty. Zawinięte naleśniki przenieś do naczynia żaroodpornego. Górę naleśników posmaruj roztopionym masłem i kwaśną śmietaną.

 

Naczynie włóż do piekarnika i piecz przez 10-15 minut w 180 stopniach. Z tego przepisuj otrzymasz 25 naleśników. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!