Pokochasz te ziemniaki z ziołami w niemieckim stylu. Ten przepis został wypróbowany i nie sądzę, abyś chciała skorzystać z innego.

Niemieckie ziemniaki w musztardzie

Szukasz wyjątkowego sposobu na urozmaicenie gotowanych ziemniaków? Ten przepis zadziwi całą Twoją rodzinę. Aby szybko przygotować sos musztardowy, wystarczy dodać ugotowane ziemniaki do sosu musztardowego. Jest to popularne danie, które często podaje się w niemieckich restauracjach. Nic dziwnego, bo smakuje wyśmienicie! Oto, jak przygotować ziemniaki.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 100 ml oliwy z oliwek,
  • 4 łyżki octu winnego,
  • garść szczypiorku
  • Sól według upodobań

Sposób przygotowania:

Obierz ziemniaki i pokrój je na małe kawałki.

Gotuj ziemniaki we wrzącej wodzie przez 15 minut. Po tym czasie powinny być miękkie.

Przygotuj sos, mieszając musztardę francuską, olej, ocet, szczypiorek i szczyptę soli.

Dokładnie wymieszaj odcedzone ziemniaki z sosem musztardowym. Teraz czas na delektowanie się daniem. Smacznego!

error: Content is protected !!