Od dłuższego czasu korzystam z przepisu poniżej , wychodzą zawsze delikatne oraz bardzo puszyste.
Naleśniki łączą się świetnie z dodatkami wytrawnymi i oczywiście ze słodkimi. Najczęściej moje dzieci jedzą je z owocami, nutellą albo bitą śmietaną. Doskonale smakują również z kapustą i grzybami, mięsem oraz ze szpinakiem.
Do ich przygotowania nie będziesz potrzebowała kefiru ani mleka. Nawet wybredni chętnie się skuszą na naleśniki z dodatkiem pysznych ziół. Zapraszam na przepis!
1.W dużej misce wymieszaj za pomocą trzepaczki ,500 ml wody z solą, sodą, jajkami oraz cukrem.
2.Kwasek cytrynowy wymieszaj w 100 ml wody, następnie na kilka minut odstaw na bok.
3.Do przygotowanej mieszanki dodaj mąkę, następnie za pomocą miksera wymieszaj do momentu , aż ciasto będzie gładkie oraz jednolite. Na 20 minut odstaw przygotowane ciasto.
4.Po upływie tego czasu dodaj kwasek cytrynowy oraz posiekane zioła i dokładnie wszystko wymieszaj.
5. Na patelni z rozgrzanym oleje smaż naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego!