Naleśniki ziołowe- Delikatne oraz bardzo puszyste. Dzięki pysznym dodatkom na pewno się im nie oprzesz

Moje dzieci uwielbiają zajadać się naleśnikami na śniadanie czy po prostu przekąskę miedzy posiłkami. Dlatego przygotowuje je bardzo często.

 

Od dłuższego czasu korzystam z przepisu poniżej , wychodzą zawsze delikatne oraz bardzo puszyste.

 

Naleśniki łączą się świetnie z dodatkami wytrawnymi i oczywiście ze słodkimi. Najczęściej moje dzieci jedzą je z owocami, nutellą albo bitą śmietaną. Doskonale smakują również z kapustą i grzybami, mięsem oraz ze szpinakiem.

 

Do ich przygotowania nie będziesz potrzebowała kefiru ani mleka. Nawet wybredni chętnie się skuszą na naleśniki z dodatkiem pysznych ziół. Zapraszam na przepis!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 300 g mąki pszennej
  • Pół łyżeczki sody
  • 600 ml wody
  • 3 jajka
  • Pół łyżeczki soli
  • Łyżeczka cukru
  • 3 łyżki ziół ( według gustu)
  • Łyżeczka oleju słonecznikowego
  • pół łyżeczki kwasku cytrynowego

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W dużej misce wymieszaj za pomocą trzepaczki ,500 ml wody z solą, sodą, jajkami oraz cukrem.

2.Kwasek cytrynowy wymieszaj w 100 ml wody, następnie na kilka minut odstaw na bok.

 

3.Do przygotowanej mieszanki dodaj mąkę, następnie za pomocą miksera wymieszaj do momentu , aż ciasto będzie gładkie oraz jednolite. Na 20 minut odstaw przygotowane ciasto.

 

4.Po upływie tego czasu dodaj kwasek cytrynowy oraz posiekane zioła i dokładnie wszystko wymieszaj.

 

5. Na patelni z rozgrzanym oleje smaż naleśniki z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego!

error: Content is protected !!