1. Na początku przygotuj ciasto. Oprócz mąki wszystkie składniki włóż do garnka. Gotuj do momentu rozpuszczenia się cukru, uważaj żeby się nie przepalił. Na przygotowaną mąkę wlej cała zawartość garnka.
2. Dokładnie wyrób ciasto i odłóż go na 2 godziny. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 2-3 mm. Blachę wyłóż papierem do pieczenia , następnie wycinaj z ciasta kółka o średnicy 3cm i wykładaj na blachę. Piecz w 180-200 stopni przez 7 minut.
3. Przygotuj nadzienie: Do garnka wlej mleko i dodaj mąkę , cukier waniliowy gotuj aż zacznie gęstnieć. Odstaw do ostygnięcia. Masło ubij z cukrem, następnie dodawaj stopniowo ostygniętą masę.
4. Ubij na gęstą masę i układaj na upieczonych kółkach. Zanurz w polewie, którą przygotujesz z roztopionej czekolady i odrobiny tłuszczu. Jako dekoracji użyj drobno posiekanych orzechów. Smacznego!