Przepisy Mięso smażone po japońsku: Poszło w kilka chwil, a miało być na dwa dni. Last updated mar 21, 2025 273 Kiedyś znalazłam przepis na znakomitą smażoną japońska wieprzowinę w pikantnej sojowej marynacie. Mięso jest soczyste, a skórka niesamowicie pyszna. Polecam do przygotowania i podzielnia się z nami opinią! Składniki: 600 gram mięsa wieprzowego 2 ząbki czosnku 6 łyżek sosu sojowego 2 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka skrobi 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki kolendry 0,5 łyżeczki imbiru Sposób przygotowania: 1. Przez praskę przeciskamy czosnek i mieszamy go z cukrem i przyprawami. Później dodajemy skrobię, sos sojowy i to wszystko mieszamy. 2. Myjemy mięso , kroimy w średniej wielkości plastry, ubijamy mięso i dodajemy do niego marynatę. Przechowywać w lodówce przez 3 godziny. 3. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy na niej kawałki mięsa, smażymy na złocisty kolor. 4. Mięso można podawać z ugotowanymi ziemniakami, ryżem, a nawet z sałatką warzywną. Gotować można z przyjemnością i nie trzeba się bać eksperymentować w kuchni.