Deser ten jest wyśmienitym dodatkiem do herbaty, kawy lub nawet kakao. Wypróbuj, a na pewno będziesz zachwycona.
1.W osobnych miskach umieść białka i żółtka. Do miski z żółtkiem dodaj twaróg, skrobię oraz cukier. Na sztywną i gładką pianę ubij białka, następnie włóż miskę do lodówki.
2. Schłodzone białka powoli dodawaj do masy twarogowej. Uzyskane ciasto podziel na dwa równe kawałki.
3. Czekoladę mleczną rozpuść w kąpieli wodnej, jak już ostygnie dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Jeden kawałek ciasta wymieszaj z uzyskaną czekoladą. Masłem posmaruj formę do pieczenia, następnie przemiennie wlewaj masę czekoladową i białą. Za pomocą wykałaczki wymieszaj, aby powstał wzór marmurka.
4. Piecz przez godzinę w 170-180 stopni, następnie po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku., aż całkowicie ostygnie. Schłodzone smakuje najlepiej. Życzę smacznego.