,,Makaroniki” kolorowe- Błyskawiczne oraz pięknie wyglądające ciasteczka , które przypominają te z cukierni. Spróbuj koniecznie.

Z pomocą Twoich pociech przygotuj proste oraz bardzo pyszne domowe ciasteczka.

 

Makaronowe ciasteczka smakują wyjątkowo, wyglądają pięknie , a nasze dzieci się nimi bardzo zachwycają. Zniknie w szybkim tempie, więc przygotuj porcję podwójną. Zapraszam na przepis!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 3 białka jaj
  • 250 g cukru pudru
  • 100 g serka mascarpone
  • 150 g cukru
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 150 g maki migdałowej
  • Według uznania barwniki spożywcze

 

WYKONANIE:

1.Białka oddziel od żółtek, następnie ubij białka z dodatkiem cukru na białą, gęstą masę. Na kilka części podziel gotową masę i dodaj do nich po kilka kropli barwnika.

2. Do miski wsyp przesianą mąkę migdałową oraz 150 gram cukru pudru, dokładnie wymieszaj.

 

3.Do każdej przygotowanej masy kolorowej , dodaj taką samą porcję przygotowanej mieszanki z cukru pudru oraz mąki , następne wymieszaj dokładnie puszystość zachowując.

 

4.Formę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia, układaj na niej wyciskane ciasteczka za pomocą cukierniczego rękawa i odstaw na około 30 minut.

 

 

5.Piecz przez 15 minut w 140 stopniach.

 

6. W między czasie możesz przygotować nadzienie: Do miski włóż serek mascarpone oraz resztę cukru pudru, wymieszaj to dokładnie mikserem ,a w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.

 

7.Roztopioną czekoladę oraz nadzienie , między dwa makaroniki nakładaj. To wszystko!

 

Na pewno każdy skosztuje delikatne z nadzieniem kolorowe ciasteczka. Nikogo nie będzie trzeba wołać na tak przygotowany piękny oraz pyszny deser. Sami się szybko zjawią. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!