W moim przepisie gości łosoś, jednak z powodzeniem i z tak samo pysznym efektem, możesz użyć dowolnej, ulubionej ryby.
Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i pyszne danie ląduje na Twoim stole. Do dzieła!
1. Do przygotowania tego dania, będziesz potrzebować całego fileta łososia. Upewnij się, że nie ma ości, jeśli je zobaczysz-usuń.
2. Ułóż fileta na blaszkę, przykrytą papierem do pieczenia. Posyp go solą i pieprzem.
3. Obraną cebulę pokrój w piórka i poukładaj je na wierzchu fileta.
4. Teraz wymieszaj ze sobą majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i sok z cytryny. Powstałą mieszankę rozprowadź na całej powierzchni ryby.
5. Startym drobno serem i mozzarellą, posyp całego fileta z wierzchu.
6. Piecz rybę w piekarniku, rozgrzanym do 200° C przez 15 minut, a następnie ustaw tryb piekarnika na grill (jeśli taką funkcję piekarnik posiada) i podpiecz pierzynkę na złoty kolor.