Kurczak „Caprese” – Pyszna przekąska w stylu włoskim, która całkowicie zawładnęła sercami moich bliskich.

To aromatyczny kurczak z mozzarellą, bazylią, pomidorkami i oliwą z oliwek, który w jednej chwili przeniesie Cię do gorących Włoch.

 

 

W zaledwie 30 minut, przygotujesz pysznego, delikatnego i soczystego kurczaka, który w połączeniu z aromatycznymi dodatkami, gwarantuje niesamowite doznania smakowe wszystkim domownikom i zaproszonym gościom. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Filet z kurczaka – 3 sztuki
  • Ser Mozzarella – 50 g
  • Pomidory koktajlowe – 100 g
  • Bazylia – 20 g
  • Czosnek – 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek lub ocet balsamiczny
  • Sól – do smaku
  • Czarny mielony pieprz – do smaku
  • olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż doprawione do smaku solą i pieprzem filety z kurczaka. Zarumienione filety z obu stron przełóż na talerz.

 

 

2. Na tej samej patelni, podsmaż drobno posiekany czosnek i pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.

 

3. Na koniec, dodaj pokrojoną bazylię, wymieszaj i ułóż ponownie na patelnie filety z kurczaka. Na ich wierzchu, poukładaj podsmażone pomidorki koktajlowe i plasterek mozzarelli.

 

4. Podgrzewaj pod przykryciem do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe!

 

Przed podaniem, polej kurczaka oliwą z oliwek lub octem balsamicznym i ozdób listkami bazylii. Smacznego!
error: Content is protected !!