Aromatyczne, miękkie, rozpływające się w ustach mięso, przygotowane według tego przepisu, pomoże Ci w łatwy i szybki sposób zaserwować idealne danie dla całej rodziny w dosłownie kilka minut i kiedy tylko masz na to ochotę. Wystarczy tylko sięgnąć do lodówki po słoik… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój na dużą kostkę i przełóż do średniej wielkości garnka.
2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i ułóż w jednej warstwie na pokrojonym w garnku mięsie. Teraz, dodaj 4 łyżki wody, pół kostki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Wymieszaj wszystko, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po upływie ok. 2 godzin, przełóż gotowe mięso do słoików o pojemności 1 litra i po całkowitym wystudzeniu przechowuj w lodówce. Gotowe!
Tak przygotowane mięso wystarczy tylko podgrzać, kiedy tylko masz na to ochotę.
Szybką i łatwą w przygotowaniu, kruchą i delikatną wieprzowinkę duszoną z cebulą, podawaj z kaszą lub ziemniakami.