Delikatna i krucha wieprzowinka na każdą okazję. Tak przygotujesz mięso idealne

Jeśli lubisz proste, łatwe przepisy i masz zdecydowanie za mało czasu na gotowanie wyszukanych i skomplikowanych dań – ta propozycja jest właśnie dla Ciebie!

 

Aromatyczne, miękkie, rozpływające się w ustach mięso, przygotowane według tego przepisu, pomoże Ci w łatwy i szybki sposób zaserwować idealne danie dla całej rodziny w dosłownie kilka minut i kiedy tylko masz na to ochotę. Wystarczy tylko sięgnąć do lodówki po słoik… Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 kg chudego mięsa wieprzowego,
  • 4 łyżki wody,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2-3 cebule,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 1,5 łyżeczki pieprzu,
  • pół kostki masła klarowanego.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój na dużą kostkę i przełóż do średniej wielkości garnka.

2. Cebulę obierz, pokrój w piórka i ułóż w jednej warstwie na pokrojonym w garnku mięsie. Teraz, dodaj 4 łyżki wody, pół kostki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek.

3. Wymieszaj wszystko, przykryj pokrywką i duś na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Po upływie ok. 2 godzin, przełóż gotowe mięso do słoików o pojemności 1 litra i po całkowitym wystudzeniu przechowuj w lodówce. Gotowe!

 

Tak przygotowane mięso wystarczy tylko podgrzać, kiedy tylko masz na to ochotę.

Szybką i łatwą w przygotowaniu, kruchą i delikatną wieprzowinkę duszoną z cebulą, podawaj z kaszą lub ziemniakami.

 

Nie zapomnij również o zestawie cennych witamin w postaci pysznej i zdrowej surówki z marchewki i jabłka. Smacznego!

error: Content is protected !!