Krem ​​białkowy do dekoracji – Od dziś wszystkie moje ciasta, ciasteczka i torty wyglądają jak z cukierni

Banalnie prosty i szybki w przygotowaniu krem na bazie białek z zaledwie 2 składników, który pomoże Ci pięknie ozdobić wszystkie domowe wypieki w kilka minut. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka miodu
  • 2 białka jaj

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do małego garnka, wlej filiżankę miodu i zagotuj na małym ogniu, często mieszając.

 

 

2. W osobnej misce, ubij mikserem 2 białka na sztywno.

 

 

3. Następnie nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo miód. Masa musi być jednolita i gładka.

 

4. Tak przygotowany krem, przełóż do rękawa cukierniczego lub szprycy. Teraz możesz go wykorzystać do tworzenia pięknych ozdób na ciasta, ciasteczka i torty. Powodzenia!

 

 

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

error: Content is protected !!