Kapusta podawana pod pierzynką- Koniecznie spróbuj, a przekonasz się że ten smak jest wspaniały. Zachwyci każdego takie połączenie składników.

Pyszne ciasto śmietanowe, które w środku jest delikatne i soczyste , tak przygotowane idealnie pasuje na obiad jak i wspaniałą ciepłą kolację.

 

W szybkim czasie każda Pani domu przygotuje pyszny posiłek dla całej swojej rodziny. Koniecznie musisz spróbować , a przekonasz się jakie to danie jest pyszne!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 150 g mąki
  • 180 g kwaśnej śmietany ( albo kefiru)
  • 600 g kapusty
  • 3 jajka
  • 125 g mąki
  • 2 łyżeczki oleju
  • 3 łyżki majonezu
  • Proszek do pieczenia
  • Sól do smaku

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Z brzydkich liści obierz kapustę, następnie poszatkuj ja drobno.

2.Do dużej miski przełóż poszatkowana kapustę, następnie dodaj olej oraz roztopione masło, całość dokładnie wymieszaj.

 

3.Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne.

4.Na całej powierzchni naczynia rozłóż przygotowaną kapustę.

5. W drugiej misce wymieszaj śmietanę z majonezem, dodaj jajka, sól oraz proszek do pieczenia. Konsystencja masy powinna być gładka oraz jednolita.

6.Dodaj następnie mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowanym ciastem zalej kapustę.

7. Piecz przez 40-50 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni. To wszystko!

 

Tak przygotowane dania zawsze podawaj na ciepło do ulubionych dań mięsnych oraz z ulubionymi dodatkami. Według swoich preferencji modyfikuj to danie. Najważniejsze, aby Twoi bliscy byli za każdym razem bardzo zadowoleni. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!