Unikalny charakter imbiru – odkryj jego zastosowanie podczas gotowania i… leczenia.

Imbir jest darem natury, który wykazuje sporą ilość właściwości medycznych, co przekłada się na jego skuteczne działanie w walce z przeziębieniem.

 

Regularne stosowanie nie tylko zwalcza chorobę, ale co najważniejsze może zapobiec jego pojawieniu się. Co więcej spożywanie imbiru wpływa korzystnie na metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej, co czyni go idealnym środkiem dla osób odchudzających się.

 

Aby sporządzić odchudzającą mieszankę potrzebujemy jedynie trzech ogólnodostępnych składników:

  • 150 – 200 gram miodu
  • 1 cytryna
  • 300- 350 gram imbiru

 

Sam proces przygotowania nie jest niczym skomplikowanym. Korzeń imbiru i cytrynę należy dokładnie oczyścić. Z cytryny dodatkowo usunąć pestki. Następnie oba produkty posiekać, lub umieścić w blenderze. Do zmielonej masy dodać miód, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki, najlepiej w szklanym, szczelnie zamkniętym naczyniu.

 

Aby uzyskać zadowalające efekty, preparat należy przyjmować codziennie jedną łyżkę stołową. Ze względu na wyrazisty smak, który nie każdy jest w stanie zaakceptować, mieszankę można dodać do herbaty lub koktajlu. 

 

Przed rozpoczęciem korzystania z powyższego przepisu, należy pamiętać o dwóch zasadniczych kwestiach :

  • imbir nie jest zalecany osobom cierpiącym na wrzody żołądka i podobne przypadłości
  • preparat nie jest magiczną miksturą, której spożywanie wystarczy, by pozbyć się nadmiaru tkanki tłuszczowej. To jedynie forma wspomagacza, którą należy stosować w połączeniu z przyjmowaniem odpowiedniej ilości kalorii czy treningiem

error: Content is protected !!