
Miały rację, płatki owsiane i jajecznica to nie wszystko. A twaróg jest nie dość, że zdrowy, to jeszcze można go zrobić samodzielnie w domu. Wystarczy poświęcić kilka chwil wieczorem, aby na śniadanie zjeść prawdziwy, aromatyczny twaróg ziołowy, pełny zdrowotnych korzyści. Szybko i łatwo możesz dostarczyć swojemu organizmowi wszystkiego, co jest niezbędne przy zdrowym odżywianiu. Zatem spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
1. Do garnka wlej mleko i kefir. Podgrzewaj na małym ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. W międzyczasie ubij jajka z solą. Kiedy mleko i kefir podgrzeją się, dodaj do garnka ubite jajka. Podgrzewaj na małym ogniu do czasu, kiedy serwatka się oddzieli.
2. Następnie zdejmij z ognia i przestudź ok 2-5 minut.
3. Dwie warstwy gazy ułóż na drobnym sitku i przełóż na nią masę serową. Potem dodaj posiekane zioła i czerwoną paprykę.
4. Rozprowadź masę równomiernie łyżką i zawijając masę w gazę odsącz cały płyn.
5. Całkowicie odsączony ser przełóż na talerz, a na wierzchu umieść słoik z wodą, aby uciskał ser. Pomoże to również usunąć nadmiar wilgoci.
6. Nie zostało już nic innego, jak umieścić ser w lodówce i czekać na smakowite śniadanko.
