Najlepszy czekoladowy maniak bez dodatku jajek. Spodoba się każdej z was

Znajdziesz tu prosty i szybki przepis na maniak czekoladowy bez dodatku jajek. Uwielbiają go nie tylko dzieci, ale również dorośli.

 

Posmakujesz raz i będziesz miała ochotę na więcej . Nie musisz być wybitna w deserach , ale ten na pewno bez problemu się uda.

Ma cudowny smak, a jako dodatek możesz dodać orzechy. Dadzą wyrazistości temu deseru. Jest najlepszym dodatkiem do kawy.

 

Przygotuj:
  • 200 gram kaszy manny
  • 200 gram mąki pszennej
  • 200 gram cukru
  • 10 gram proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 120 ml oleju słonecznikowego
  • 10 gram cukru waniliowego
  • 180 ml wody
  • Rodzynki

 

 

Sposób wykonania:

1. Do miski wsyp kaszę manną, cukier waniliowym i cukier zwykły, stopniowo dodawaj wodę i dokładnie wymieszaj, następnie odłóż na 2-3 godzin. Po upływie tego czasu dodaj kakao i olej.

2. Całość porządnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia.

 

3. Blachę wysmaruj olejem i posyp lekko mąką. Ciasto przelej na blaszkę.

4. Piecz w 190 stopniach przez 45-50 minut. Jeśli nie jesteś pewna, że ciasto jest już gotowe, weź drewniany patyczek i zamocz w pieczonym cieście.

 

5. Udekoruj według własnego uznania, ja często posypuje cukrem pudrem lub polewam ulubioną polewą. Jeśli masz ochotę podziel ciasto na dwie części i przełóż je dżemem.

 

Życzę smacznego! Przepis ten pokaż znajomym i rodzinie.

error: Content is protected !!