Posmakujesz raz i będziesz miała ochotę na więcej . Nie musisz być wybitna w deserach , ale ten na pewno bez problemu się uda.
Ma cudowny smak, a jako dodatek możesz dodać orzechy. Dadzą wyrazistości temu deseru. Jest najlepszym dodatkiem do kawy.
1. Do miski wsyp kaszę manną, cukier waniliowym i cukier zwykły, stopniowo dodawaj wodę i dokładnie wymieszaj, następnie odłóż na 2-3 godzin. Po upływie tego czasu dodaj kakao i olej.
2. Całość porządnie wymieszaj. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
3. Blachę wysmaruj olejem i posyp lekko mąką. Ciasto przelej na blaszkę.
4. Piecz w 190 stopniach przez 45-50 minut. Jeśli nie jesteś pewna, że ciasto jest już gotowe, weź drewniany patyczek i zamocz w pieczonym cieście.
5. Udekoruj według własnego uznania, ja często posypuje cukrem pudrem lub polewam ulubioną polewą. Jeśli masz ochotę podziel ciasto na dwie części i przełóż je dżemem.