Odpowiednio słodkie i wilgotne. Idealne na spontaniczne spotkanie w gronie rodziny lub przyjaciół. Do tego ciasta świetnie sprawdzą się także inne owoce takie jak jabłka, śliwki, gruszki… owoce jagodowe dla bezpieczeństwa oprósz mąką, aby uniknąć zakalca. Pamiętaj, żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Pięć pierwszych składników ubić ze sobą. Do masy dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać do jednolitej konsystencji.
Przygotowane ciasto przelać na blaszkę i rozprowadzić równomiernie szpatułką. Mandarynki obrać i ułożyć cząstki na cieście.
Polać roztopionym wcześniej masłem i posypać cukrem.
Piec ciasto w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić wykałaczką czy ciasto jest dobrze upieczone. W przeciwnym razie zostawić w piecu jeszcze na 5-10 minut.