1. W wygodnej misce, wymieszaj kefir z sodą. W osobnej misce, wymieszaj jajko z solą i cukrem. Połącz ze sobą zawartość obu misek, dodaj przesianą mąkę z kakao i dokładnie wymieszaj.
2. Gotowe ciasto, przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej masłem.
3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 30 minut.
4. W tym czasie, wymieszaj śmietanę z cukrem pudrem.
5. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu wystygnąć. Potem, odetnij (wyrównując powierzchnię) górę i boki ciasta i przekrój je na pół. Przygotowanym wcześniej kremem, wysmaruj jedną część ciasta i przykryj je drugim. Pozostałym kremem, wysmaruj górę i boki ciasta, a odkrojone kawałki ciasta zblenduj i posyp równomiernie całą jego powierzchnię. Gotowe!