Każdy z nas lubi małe „co nie co” na deser, bez względu na porę roku. W upalne dni, raczej stronimy od ciast, które wymagają dogrzewania mieszkania piekarnikiem.
A co powiesz na deser, który zachwyci i małego i dużego łasucha?
Ciast Snickers, bez pieczenia, przygotujesz bez większego kłopotu sama. Jest pyszne i będzie prawdziwą ozdobą uroczystego stołu!
Składniki na spód
Składniki na masę
Składniki na polewę

PRZYGOTOWANIE
Wyłuskaj z łupinek i zmiel orzeszki ziemne.
W wysokiej misce ubij śmietanę i nie przerywając ubijania dodaj skondensowane mleko, potem twaróg. Masa powinna być puszysta i gładka.
Na koniec dodaj zmielone orzechy, wymieszaj delikatnie szpatułką i włóż masę do lodówki.
Drobno zmiel herbatniki i dodaj do nich kakao.
Do małego garnka wlej śmietanę i włóż masło. Podgrzewaj, aż uzyskasz jednolitą masę. Potem wymieszaj ją z pokruszonymi herbatnikami z kakao i dokładnie wymieszaj.
Do wyłożonej papierem do pieczenia formy, wyłóż połowę masy z herbatników, a następnie grubą warstwę kremu. Potem znów warstwa herbatników i krem. Wierzch wygładź i włóż ciasto do lodówki.
Teraz czas na polewę. Podgrzej śmietanę 36% i dodaj do niej połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewaj 2-3 minuty, aż czekolada się rozpuści i uzyskasz jednolitą, gładką masę.
Polej schłodzone ciasto polewą i ponownie wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie, ciasto bez problemu da się wyjąć z formy. Udekoruj je według własnych upodobać i smaków.
Smacznego!