1. Wymieszaj śmietanę z sodą, a następnie dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj.
2. Potem, małymi porcjami dodawaj mąkę. Zagnieć ciasto i podziel je na dwie części.
3. Nieobrane cytryny pokrój w plasterki i zmiksuj blenderem ze szklanką cukru.
4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wysmaruj olejem i na całej powierzchni formy, tworząc brzegi, ułóż połowę ciasta.
5. Potem wyłóż nadzienie cytrynowe i wygładź.
6. Nadzienie przykryj drugą częścią ciasta. Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem, aby uzyskało złoty kolor.
7. Całą powierzchnię ciasta, po nakłuwaj widelcem. Piecz przez około 30 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z formy, ostudź, posyp cukrem pudrem i mielonymi orzechami. Smacznego!