Przygotować możesz je z trzech składników, które możesz znaleźć w swojej kuchni. Do tego ciasta dodać możesz również ulubione owoce np. truskawki, jagody, rabarbar lub porzeczki.
Tak jak wcześniej pisałam banalnie proste jest przygotowanie ciasta jagodowego. Do dużej miski wlej jogurt i dodaj jajka. Całość na gładką masę ubij. Przesianą mąkę kukurydzaną dodaj na sam koniec.
Dobrze wymieszać trzeba wszystkie składniki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przelej do niej przygotowane ciasto (tortownica u mnie sprawdza się najlepiej). Piecz przez 30-50 minut w 170 stopniach.
Po wystygnięciu podawaj najlepiej ciasto, chociaż ciepłe też mi się zdarzyło podjadać. Smakuje świetnie z dodatkiem musu owocowego lub świeżych owoców oraz posypane cukrem pudrem. Roztopioną czekoladą można również je polać. Życzę smacznego!