Chrusty idealne – Przygotujesz szybko, a jeszcze szybciej znikną ze stołu.

Idealne i najłatwiejsze do przygotowania chrusty na świecie. Świetnie smakują do filiżanki aromatycznej kawy, herbaty lub gorącego kakao. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka kefiru
  • 0,5 kg mąki
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 saszetka proszku do pieczenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i zagnieć lekkie, elastyczne ciasto.

2. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.

 

3. Rozwałkuj cienko ciasto na kształt prostokąta. Potem pokrój je najpierw na paski, a te na mniejsze kawałki. Na środku każdego kawałka zrób nożem nacięcie i przełóż jedną część przez dziurkę.

4. Smaż chrusty w głębokim oleju na złoty kolor, po obu stronach.

Smacznego!

error: Content is protected !!