Chrusty- Bardzo szybko i prosto je przygotujesz. Ich pyszny smak zachwyci każdego łasucha.

Jest to najlepszy i najłatwiejszy przepis jaki do tej pory miałam, zawsze tylko jego używam.

 

Moja mama często robiła właśnie takie chrusty na kwaśnej śmietanie i to jej przepisu używam do dnia dzisiejszego. Moja rodzina jest zachwycona pysznym smakiem tego deseru. Spróbuj, a zobaczysz że u Ciebie też tak będzie.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 70 gram margaryny
  • 300 gram mąki pszennej
  • 6 łyżek kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • Skórka z tartej cytryny
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki rumu
  • Do smażenia olej

 

DO POSYPANIA
  • Cukier puder

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Do miski przenieś wszystkie składniki i dokładnie zagnieć ciasto na gładką i jednolitą masę.

2. Blat posyp mąką i rozwałkuj na niej ciasto, następnie wytnij dowolnej wielkości prostokąty. Na środku każdego prostokąta natnij kawałek i połowę ciasta przełóż przez dziurkę.

3. Na rozgrzanym oleju smaż po każdej stronie na złoty kolor, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu połóż chrusty na ręczniku papierowym. To już wszystko!

 

Zanim podasz posyp mocno cukrem pudrem. Jestem pewna, że Twoje dzieci będą się nimi zajadały. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!