A gdyby tak połączyć chrupiące ogórki i jeden z najczęściej stosowanych zimnych sosów – musztardę? Ogórki kiszone z musztardą są szybkie i pyszne! Te pikle można przygotować przy użyciu składników, które łatwo znaleźć w każdej kuchni.
Przygotować ogórki kiszone, myjąc warzywa w zimnej wodzie i pozostawiając je na 2 godziny. Ogórki należy pokroić na małe kawałki. Jeśli są duże, można je pokroić na 8 części. Jeśli są małe, można je pokroić na 4 części.
Wymieszaj płynne składniki z cukrem, musztardą, solą, pieprzem i musztardą. Wymieszaj z mielonym czosnkiem, a następnie z drobno posiekanym koperkiem.
Gdy składniki zostaną dobrze połączone, dodać do mieszanki ogórki i pozostawić na 3 godziny. Od czasu do czasu mieszać. Gdy nadejdzie odpowiedni czas, przełożyć ogórki do słoika o pojemności 1 l lub 1,5 l i zalać marynatą.