Zachwycający jest ich sposób podania. Danie to jest bardzo sycące oraz przepyszne dla całej rodziny. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycona.
1. Ziemniaki obierz oraz umyj i pokrój na kawałki, następnie gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
2. Po ugotowaniu, odcedź ziemniaki , następnie ugnieć na gładkie puree z dodatkiem jajka oraz masła. Umyj i oczyść pieczarki, następnie pokrój je w kostkę.
3. W drobną kosteczkę pokrój obraną cebulę.
4. Na patelni z dodatkiem oleju słonecznikowego podsmaż cebulę z pieczarkami. Następnie dodaj śmietanę oraz dopraw solą i pieprzem, na małym ogniu duś przez 7-8 minut co jakiś czas mieszając.
5. Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier, za pomocą rękawa cukierniczego wyciskając formuj gniazdka. Do każdego gniazda wkładaj porcję farszu i startym serem o grubych oczkach posyp.
6. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach. To już wszystko!
Na gorąco zawsze podawaj ziemniaczane gniazda z pieczarkami jako dodatek do mięs lub samodzielne danie z dodatkiem posiekanego szczypiorku. Życzę smacznego!