Ziemniaczane gniazdka z dodatkiem pieczarek- Podawaj jako obiad lub kolację dla całej swojej rodziny.

Najlepsze przepisy są takie, które zrobisz w szybkim czasie , a produkty są bardzo łatwo dostępne.

 

Zachwycający jest ich sposób podania. Danie to jest bardzo sycące oraz przepyszne dla całej rodziny. Spróbuj, a na pewno będziesz zachwycona.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 800 gram ziemniaków
  • Cebula
  • 300 gram pieczarek
  • Jajko
  • Łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 gram twardego sera
  • 100 ml śmietany kremówki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej słonecznikowy do smaku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1. Ziemniaki obierz oraz umyj i pokrój na kawałki, następnie gotuj w osolonej wodzie do miękkości.

2. Po ugotowaniu, odcedź ziemniaki , następnie ugnieć na gładkie puree z dodatkiem jajka oraz masła. Umyj i oczyść pieczarki, następnie pokrój je w kostkę.

3. W drobną kosteczkę pokrój obraną cebulę.

4. Na patelni z dodatkiem oleju słonecznikowego podsmaż cebulę z pieczarkami. Następnie dodaj śmietanę oraz dopraw solą i pieprzem, na małym ogniu duś przez 7-8 minut co jakiś czas mieszając.

5. Na blaszkę do pieczenia wyłóż papier, za pomocą rękawa cukierniczego wyciskając formuj gniazdka. Do każdego gniazda wkładaj porcję farszu i startym serem o grubych oczkach posyp.

6. Piecz przez 15 minut w 180 stopniach. To już wszystko!

 

 

Na gorąco zawsze podawaj ziemniaczane gniazda z pieczarkami jako dodatek do mięs lub samodzielne danie z dodatkiem posiekanego szczypiorku. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!