Zapraszam na przepis na kurczaka w sosie śmietanowo- czosnkowym. Danie to pasuje na szybką kolację jak i na świąteczny stół.

1.Fileta z kurczaka oczyść, umyj oraz osusz ręcznikiem papierowym. W kosteczkę pokrój fileta i dopraw solą, następnie dokładnie wymieszaj.

2. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą z oliwek i przenieś posolonego kurczaka. W drugiej misce wymieszaj roztrzepane jajka ze śmietaną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz z przyprawami. Wszystko wymieszaj.

3. Kurczaka zalej przygotowaną masą oraz skrop odrobiną oliwy z oliwek.

4. Na górę połóż pokrojone plastry pomidora, następnie posyp posiekaną natką pietruszki.

5. Piecz przez 20 minut w 200 stopniach. To wszystko.
Gotowe danie podawaj ze świeżymi warzywami. Życzę smacznego!