Ciasto:
Nadzienie:
Wymieszaj drożdże z ciepłą wodą. W dużej misce połącz mąkę i cukier. Wymieszaj mąkę z olejem, smalcem, solą i oliwą z oliwek. Dodaj cukier i rozpuszczone drożdże, a następnie kontynuuj mieszanie składników, aż do ich połączenia.
Wyrabiaj ciasto. Po wyrobieniu ciasto powinno być gładkie. Oprósz miskę mąką, a następnie włóż do niej ciasto. Umieść ciasto w misce i przykryj ręcznikiem. Pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej godzinę.
Przygotuj nadzienie czosnkowe. Posiekaj drobno ząbki czosnku lub rozgnieć je widelcem. Połącz je z olejem i wodą.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość wyjmij je z miski i rozwałkuj na grubość ok. 2 cm. Na cieście rozsmaruj farsz czosnkowy i przełóż na blachę do pieczenia. Na wierzchu posyp ulubionymi nasionami