Przekonasz się, że wątróbka z tego przepisuj jest delikatna i rozpływa się w ustach.
1. Wątrobę umyj, osusz i na duże kawałki pokrój.
2. Następny krok to przygotowanie marynaty: do miski wbij jajko , dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, przypraw sodą , cukrem i solą. Wątróbkę wymieszaj ze wszystkimi składnikami odstaw na całą noc lub chociaż na dwie godziny do lodówki.
3. Na małej ilość oleju podsmaż pokrojoną cebulę w półpierścienie. Przenieś usmażoną na talerz.
4. Każdy kawałek wątróbki obtocz w mące kukurydzianej i smaż na patelni tej co była smażona cebula. Na odrobinie masła podsmaż z obydwu stron na złoty kolor.
5. Jeśli wątróbka jest równomiernie podsmażona dodaj cebulę i wszystko wymieszaj, następnie przykryj i smaż przez 5 minut na małym ogniu.
Tak przygotowana wątróbka jest delikatna i miękka, po prostu rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy przepis na wątróbkę jaki jadłam.
Spróbuj a przekonasz się, że nie pożałujesz. Podziel się swoją opinią.