Zjedz pyszną sałatkę i ciesz się mniejszymi kilogramami.
W średnia kostkę pokrój 2 ogórki i 4 pomidory. Dodaj 150 gram tuńczyka w sosie własnym i 200 gram białej fasoli z puszki. Do smaku dopraw solą, pieprzem, 2 łyżkami oliwy z oliwek i łyżką soku z cytryny.
W cienkie paski pokrój 300 gram piersi z kurczaka. Pomidora, ogórka i paprykę pokrój także w paski. Dodaj od 2 do 3 łyżek kukurydzy.
Do sałatki dodaj 2 łyżki jogurtu naturalnego połączonego z łyżeczką ziół prowansalskich , szczypta soli i pieprzu.
Cienko posiekaj 200 gram młodej kapusty, w paski lub cienkie plasterki pokrój jabłko słodkie i kwaśne. Następnie 2-3 łyżki kukurydzy dorzuć do miski. Skrop olejem słonecznikowym i octem jabłkowym oraz dopraw solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszaj.
Na tarce do koreańskiej marchwi zetrzyj poł kilo marchwi oraz pokrój w plasterki 200 gram ogórków. Kawałek świeżego imbiru zetrzyj również na tarce, dodaj 2 łyżki oleju sezamowego oraz 50 ml sosu sojowego.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj , a na sam koniec posyp sezamem.
Chętnie poznam Twoją opinie, która sałatka przypadła Ci do gustu. Przekaż przepisy swoim znajomym.